woensdag 24 augustus 2016

Acties BBZ direct na het ongeval

Na het bekend worden van het ongeluk heeft de BBZ contact gezocht met de schipper. Hij is geen lid van de BBZ. We hebben via SMS aangeboden hem terzijde te staan.

Het boekingskantoor dat een groep aan boord had van de Amicitia richtte een communicatiegroep op met de andere kantoren en de BBZ. Het boekingskantoor heeft direct mensen naar Harlingen gestuurd en heeft contact gelegd met de schipper.

De pers wist de BBZ eenvoudig te vinden. De aandacht van de pers richtte zich eerst op de impact van het ongeval voor de sector en vervolgens op de oorzaak. Zonder precieze informatie over de toedracht en met lopende onderzoeken konden wij ons tegenover de pers alleen maar in algemeenheden uitspreken. We konden iets zeggen over het veiligheid track record van de vloot, de eisen en het toezicht en de noodzaak van een grondig onderzoek naar de toedracht.

De BBZ heeft contact gelegd met het Klassebureau, de verzekeringsmaatschappij en de overheidsinstanties.

Het aanbod van een collega om Thomas bij te staan en te adviseren bij de nasleep hebben wij ondersteund. Wij op onze beurt proberen de collega van Thomas weer bij te staan. De BBZ heeft Thomas aangeboden om op onze kosten een communicatiedeskundige in de arm te nemen.  

Onze voorzitter Sicko Heldoorn heeft contact gezocht met de Burgemeester van Harlingen en het aanbod is gedaan om aanvullende informatie te geven of de gemeente bij te staan bij het vervolg op het ongeval. 

1 opmerking:

  1. Als het schip door de Scheepvaartinspectie gekeurd en goed bevonden is, vind ik dat toch een kwalijke zaak

    BeantwoordenVerwijderen